Minicreche Noena, de locatie

Minicreche Noena, de locatie

Een gezonde omgeving

Ons huis is volledig ingesteld op de gastouderopvang. Er wordt nooit gerookt, wierook gebrand of geurkaarsen gebruikt. Dagelijks wordt er meerdere malen goed geventileerd om voor een gezond leefklimaat te zorgen.

We hebben een kaninchen teckel en rustige gezellige poezen die nooit alleen gelaten worden met de kinderen. Buiten hebben we een konijntje. Dieren kunnen een kind helpen om zich veilig te voelen, een van de belangrijkste pijlers van Minicreche Noena.

Kindje aan rode tafel

 

Volop ruimte om te spelen

De oudere kinderen kunnen door de hele woonkamer spelen en een stukje van de voorgang. Daarnaast kunnen zij aan de eetkamertafel heerlijk knutselen of tekenen.
Speelgoed staat gecodeerd in bakken in de speelgoedkast, zodat de kinderen zelf een keuze kunnen maken waar ze graag mee spelen. Dit ter bevordering van de zelfstandigheid.

De woonkamer

Emmi Piklerdriehoek in woonkamer

Speelgoed en thema’s

De thematafel in het midden van de ruimte is ingericht met speelgoed en voorwerpen binnen het thema waar de kinderen zelf mee mogen spelen. Het gebruik van de tv en iPad beperkt zich tot het onder begeleiding kijken van een programma of filmpje op Youtube, dit meestal binnen het huidige thema. Binnen deze thema’s wordt ook gebruik gemaakt van educatieve webboeken die onder begeleiding gekeken worden op de computer aan de eettafel.

Thematafel met thema kerst

 

Buiten spelen

We gaan dagelijks naar buiten. Spelen in de tuin waar een grote speelrups staat, een klimrekje en een huisje. Ook gaan we binnen de wijk regelmatig wandelen. De kinderen die zelf kunnen lopen mogen dit zelf doen, terwijl de kinderen die nog niet kunnen lopen in de wandelwagen zitten. Zo krijgen alle leeftijden de ruimte om zelf en met elkaar de wereld te onderzoeken en om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.