Professionaliteit als gastouder

Professionaliteit als gastouder

Erkende gastouderopvang

Met Minicreche Noena voldoe ik uiteraard aan alle eisen voor erkende gastouderopvang. Hieronder vallen bijvoorbeeld de goedkeuring door de GGD (onder meer van onze woning), het diploma kinder-EHBO en een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Natuurlijk heeft u bij een erkende gastouder ook recht op kinderopvangtoeslag. Bij het aanmelden help ik u met het regelen van deze toeslag, zodat u zich nergens zorgen om hoeft te maken. 

Mocht u in de tussentijd informatie willen, dan kunt u kijken op de pagina van de Belastingdienst

Schoentjes op een rijLandelijk Register Kinderopvang

Minicreche Noena is ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang. Dit is een voorwaarde voor ouders om kinderopvangtoeslag te krijgen. Daarnaast werk ik samen met Gastouderbureau All Kidz Nederland en Gastouderbureau ViaViela. Deze verzorgen voornamelijk de kassiersfunctie en als onafhankelijke bemiddeling tussen de gastouder en de vraagouder(s). (Een ander gastouderbureau naar keuze is natuurlijk ook mogelijk.)
Ook ben ik aangesloten bij de VGOB, de branchevereniging van de gastouderopvang.

Diploma’s en cursussen

Als gastouder ben ik serieus met mijn vak bezig. Ik bezit de diploma’s Helpende Zorg en Welzijn, SPW-3 en HBO Kindercoach. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen. Alles met het doel om jouw kind zo goed mogelijk op te kunnen vangen.

Spelenderwijs leren

De goede en betrouwbare opvang van je kind is uiteraard het belangrijkste. Maar het is natuurlijk ook prettig als je kind zich vermaakt en er wat van opsteekt. Daarom houd ik me als gastouder ook bezig met de zogenaamde Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE). Dit staat voor spelenderwijs leren praten, lezen en bewegen.

Gezonde voeding

Als gastouder vind ik het belangrijk dat alle kinderen gezond eten. Zo eten wij ’s ochtends en ’s middags vers fruit, groente of een cracker met een beker water of afgekoelde thee. Bij uitzondering hebben we ranja zonder suiker.
Ook de baby’s op de groep krijgen (geprakt) fruit. Met potjes werk ik nooit. 

Als broodkeuze 100% pindakaas, hummus, kipfilet, 30+ kaas of een gekookt eitje met een beker halfvolle melk.
Ook maak ik graag zelfgemaakte soep (op de juiste temperatuur natuurlijk) voor de kinderen, zoals tomaten of groentesoep. 

Wanneer een van de kinderen jarig is wordt er gevraagd of ze een gezonde uitdeel meenemen, zoals een fruitspies of een doosje rozijntjes. Snoep eten we zelden. 

Indien papa of mama wat later is of indien gewenst, kunnen de kinderen een gezonde avondmaaltijd mee-eten. 

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan (27-07-2019)